Меню

міні-кошик

Олія ші

Олія ші або каріте (Butyrospermum parkii, Shea butter) – олія, що отримується з кісточок плодів дерева ші. Має консистенцію вершкового масла і зберігає її при температурі до 35°С. Має багату текстуру, кремовий відтінок. Живить, зволожує, пом’якшує, заспокоює, захищає шкіру від дії сонячних променів і сприяє її відновленню, має протизапальну і регенеруючу дію.

Ші, каріте, або Вітелларія дивовижна (Vitellaria paradoxa) – дерево, що росте у сухій африканській савані .

Воно сягає у висоту 10-20 м і здатне жити кілька століть. У нього розлога крона і шкірясте листя. Цвіте дерево ші, починаючи з двадцятирічного віку, запашними коричневими квітками і зберігає високу врожайність протягом ста років. Зрілі плоди коричневого кольору, круглі і невеликого діаметра – близько 4 см. Всередині плід складається з поживної кремової м’якоті і багатого жирами насіння. Саме з нього видобувають знамениту «олію дерева ші», цілющі властивості якої народи Африки використовують протягом багатьох тисячоліть.

Основні компоненти олії ші – тригліцериди олеїнової (40-45%), стеаринової (35-45%), пальмітинової та інших ненасичених кислот. Хороший емолент, має виражені антиоксидантні і регенеруючі властивості. Вона є дієвим засобом проти старіння шкіри, стимулюючи синтез колагену. Ця олія покращує структуру шкіри на 85%. Відзначається її висока здатність до клітинної регенерації, завдяки її застосуванню швидко гояться подряпини і дрібні ранки, зникають тріщини і зарубцьовуються шрами. Через наявність коричної кислоти і вітаміну Е, нерафінована олія ші є природним сонцезахисним засобом і має антиоксидантну дію, захищаючи шкіру від дії вільних радикалів, що утворюються при УФ-опромінювання. Вітамін Е, що міститься в цій олії, крім антиоксидантної дії надає стимулюючу дію на процеси мікроциркуляції в шкірі, покращуючи кровопостачання її поверхні. Вміст олеїнової кислоти в ній сягає 55%, тому олія ші дуже швидко вбирається в шкіру. Високий (до 10%) вміст лінолевої кислоти дозволяє використовувати її для відновлення захисних функцій шкіри і активізації ліпідного обміну.

У професійній косметології олія ші використовується вже більше 20 років. Чудові регенерируючи і сонцезахисні властивості дозволяють використовувати її в якості активного компонента в лініях для чутливої ​​і пошкодженої шкіри, а також в антивікових препаратах. Тригліцериди, що входять до складу цієї олії, впливають на бар’єрні властивості шкіри, покращуючи її захисні функції. Важлива якість олії ші – здатність доставляти активні компоненти в глибокі шари шкіри – знайшла широке застосування в косметології. Олія ші прекрасно бореться з «витонченням» шкіри, розгладжує дрібні зморшки, пом’якшує, глибоко зволожує шкіру і має загоювальну дію. Регулярне використання косметичних засобів, що містять олію ші, покращує колір обличчя, підвищує тонус і пружність, ущільнює шкіру, сприяє зменшенню глибини зморшок. Ця олія добре вбирається в шкіру, залишаючи приємне відчуття шовковистості і гладкості. Її включають до складу засобів для антицелюлітного масажу. У засобах для догляду за волоссям олія ші незамінна. Її вводять в маски, шампуні і бальзами для сухого волосся, що січеться, воно ефективно захищає волосся від сонячного впливу.

У Вас немає накопичувальної знижки. Будь ласка, Увійдіть,щоб побачити вашу поточну накопичувальну знижку або ідентифікуйтесь ввівши номер телефону